Gratis kurs for ansatte i fritidsklubb

Mat er viktig for mer enn å dekke behovet for energi og næringsstoffer. Gode måltidsopplevelser betyr mye for trivsel og sosialt miljø – og gir rom for matglede.

I Ungdom og Fritids Klubbundersøkelsen 2016/2017 ser vi at 93 % av Norges fritidsklubber har kjøkken og 84 % har mataktiviteter. Mange fritidsklubber har dermed ofte tilbud om mat og drikke, og en stor andel av ungdom spiser på klubben. Det er derfor viktig å tilrettelegge for et mattilbud som er sunt og fristende, og som gjør det enkelt å ta sunne valg og etablere gode kostholdsvaner.

Ansatte i ungdoms- og fritidsklubber i Trøndelag inviteres til en fagdag med fokus på hvordan man enkelt kan legge til rette for et sunt og godt mattilbud og samtidig redusere matsvinn. Her blir det faglig påfyll, praktisk inspirasjon, erfaringsutveksling og god anledning for nettverksbygging. Fagdagen arrangeres av Unge Kokker i samarbeid med Trøndelag fylkeskommune.

03.12.2018