Kurssamling: Ungdom, kjærestevold og grenser

Vil du lære mer om hvordan du kan snakke med unge om seksuelle grenser, trakassering og vold i kjæresteforhold? Ønsker du mer kunnskap om hva du kan gjøre ved mistanke om overgrep?

Sammen med Reform inviterer Ungdom og Fritid til en todagers kurssamling om ungdom, kjærestevold og grenser 17.-18.september i Trondheim.

Kurset er åpent for alle ansatte på Ungdom og Fritids ungdoms- og fritidsklubber.

Hva lærer du?

Hovedfokuset på kurset vil være på det praktiske: Hvordan snakke med ungdommene om de ulike temaene? Hvordan håndtere situasjoner man er vitne til på fritidsklubben eller informasjon ungdommer deler med en ansatt?

I løpet av de to dagene vil vi gå gjennom blant annet:

  • Ulike former for kjærestevold og faresignaler
  • #metoo og seksuell trakassering – hvor går grensa?
  • Verktøy og strategier til å initiere samtaler om vold, seksualitet og grensesetting
  • Hvordan avdekke vold og overgrep
  • Meldeplikt og hjelpeinstanser

Deltakere vil få tid til å diskutere strategier og situasjoner mellom seg i grupper. Det vil også bli god anledning til å stille spørsmål og ta opp ulike dilemmaer underveis.

I tillegg vil hver deltaker få en kurspakke som inneholder kursmateriell, samt lenker og forslag til hvor man kan lære mer om temaene. Ved kursets slutt mottar deltakere et kursbevis.

Meld deg på her.

For spørsmål om innholdet i kurset, ta kontakt med seniorrådgiver i Reform, Hedda Hakvåg: hedda[at]reform.no /476 52 056