Ungdom og Fritid på Arendalsuka i august

Ungdom og Fritid deltok på Arendalsuka – En årlig nasjonal arena hvor aktører innenfor politikk, samfunns- og næringsliv møter hverandre og folk, for debatt og utforming av politikk.

Arendalsuka er partipolitisk uavhengig, og har som mål å styrke troen på politikk og politisk debatt. Rundt 1700 arrangementer og 200 stands fyller Arendal sentrum i fem dager i august hvert år.
Arendalsuka 2023 ble gjennomført 14-18. august.

 

Fritidsklubb og politikk?

Ungdom og Fritid var tilstede på Arendalsuka, sammen med engasjert og fantastisk ungdom, sterke og nære samarbeidspartnere, der vi har felles interesser. UKM, Norsk Kulturforum, Kulturtanken, Norsk kulturskoleråd. Dette har vi gjort:

 

  • Feiret bursdag: 70 år med fritidsklubb i Norge!
  • Deltatt på spennende arrangementer om ungdom, gaming og datakultur.
  • Snakket om den kommende dataspillstrategien (som vi er veldig spente på!)
  • Knut, en av våre ungdommer fra prosjektet Fritidsklubbløftet, har sittet i panel og diskutert barn og unges kulturbruk.

Unge stemmer

Hva synes barn og unge om kulturtilbudet de får? Under Arendalsuka lyttet «Kulturkammeratene» til tre unge kulturbrukere dele egne erfaringer og svare på råd, spørsmål og innspill til hvordan vi kan skape et enda bedre kulturtilbud til barn og unge. Samtalen kan du høre podkasten her.

Vi takker for årets arrangement og gleder oss til nok et år med politisk fokus på viktigheten av fritidsklubbfeltet.

 

15.08.2023