Ungdom og Fritids pris 2023

Nominer dine kandidater til Ungdom og Fritids pris!

Gjennom 70 år har fritidsklubbene i Norge hatt en viktig rolle i mange tusen barn og unges liv. For noen er det et trygt sted å henge eller få seg en matbit, eller et sted der store prosjekter kan realiseres! Er du ekstra stolt av din klubb, og har lyst til å fortelle hvorfor?  

Hvert år trekker Ungdom og Fritid frem klubber som er ekstra gode på sin greie, gjennom Ungdom og Fritids pris! Prisvinnerne utnevnes av en egen jury og annonseres på Ungdom og Fritids landskonferanse. Finalistene inviteres til konferansen for å presentere deres arbeid.  

Hver kategori har en premie på 10.000 kroner som går til klubben, dette kan brukes til å styrke klubbens aktiviteter. 

Instruksjon til nominasjon 

  • Siden fritidsklubbene fyller 70 år i år, oppfordrer vi alle til å skrive litt om klubbens historie og rolle i nærmiljøet.    
  • Alle kan nominere! Ungdom, foreldre, crew, klubbstyre, ansatte, samarbeidspartnere, ungdomsråd eller andre.  
  • Bruk dette skjemaet
  • Siste frist 1.oktober

Ungdom og Fritids pris deles ut i tre kategorier

Årets fritidsklubb 

Er fritidsklubben eller ungdomshuset der du bor helt fantastisk? Da vil vi vite det! Hvorfor synes du det er så bra? Hva gjør de der som fungerer? Send inn en beskrivelse av fritidsklubben og hvorfor du mener akkurat denne klubben fortjener prisen som årets fritidsklubb/ungdomshus. 

Årets ungdomsmedvirkere 

Er dere gode på ungdomsmedvirkning? Har dere engasjerte ungdom som er med å ta initiativ til prosjekt og aktiviteter på klubben? Har dere ungdomsstyre, unge ledere, unge arrangører eller crew? Skriv til oss og forklar hvorfor deres medvirkningsmetode er best i klassen! 

Årets prosjekt 

Har dere hatt et spesielt vellykket prosjekt på fritidsklubben? En konsert eller ungdomsfestival med mange besøkende? Et LAN? Filmklubb, kokkekurs eller dansebattle? Eller kanskje dere har hatt et demokratiprosjekt eller gruppeutveksling som ungdommene likte? Nominer dere selv eller andre! 

Lurer du på noe? 

Hvis du ønsker mer informasjon kan du kontakte juryansvarlig Marit Hobbelstad Bredesen på e-post marit@ungdomogfritid.no eller ringe 48315283. 

10.8.2023