Marianne Borgen – vinner av årets Ungdom og Fritids ærespris 2022

Om Ungdom og Fritids ærespris:

Hvert år deler Ungdom og Fritid ut en ærespris som går til noen som har utmerket seg i sitt engasjement for ungdom. Vinneren utnevnes av en egen jury og prisen består av kr. 10.000, – som deles ut til en valgfri fritidsklubb. Vinneren av årets ærespris annonseres under Ungdom og Fritids landskonferanse i Bodø den 21. november 2022.

Årets jury har bestått av Siv-Janna Glømmi, teamleder på Hamna Fritidsklubb i Oslo, Trine Ottosen fra Sola, styreleder i Ungdom og Fritids sentralstyre, nestleder Tommy Whist fra Tromsø og nestleder ungdom Emil Johan Stenhaug. Marit Bredesen fra sekretariatet til Ungdom og Fritid hadde faglig ansvar for juryen.Ungdom og Fritids ærespris 2022 går til Marianne Borgen!

I en stor del av hennes liv har hun jobbet med barn og unges oppvekst. Hun har jobbet med barn og ungdoms deltakelse i 30 år, hos Redd Barna, hos Barneombudet og med familiepolitikk hos Fylkesmannen. Hun er opptatt av medvirkning for barn og unge og for stemmerett for 16-åringer. Som ordfører har hun fulgt ungdommens årlige bystyremøter og ungdomsrådene i bydelene. Hun har vært en god ambassadør som har løftet frem fritidsklubben, noe hun selv har erfaring med etter å ha jobbet på fritidsklubb på Haugenstua på 70- tallet. Marianne er opptatt av gode fritidstilbud som skal inkludere barn og unge som ikke blir hørt andre sted og at fritidsklubbene er et viktig sted for nettopp dette. For henne har det vært viktig at Oslo skal ha godt tilbud av fritidsklubber. Som ordfører har hun vært hyppig på besøk hos fritidsklubber i Oslo, både på ulike arrangement og når nye klubber starter opp. Hun heier frem fritidsklubbene og tar seg tid til å snakke med barn og unge.Om Ungdom og Fritid

Ungdom og Fritid er en demokratisk barne- og ungdomsorganisasjon for over 120 000 ungdommer, ansatte og frivillige i kommunale eler kommunalt støttede fritidsklubber. Vi har mer enn 670 medlemsklubber over hele landet, som vi bistår gjennom politisk påvirkningsarbeid, kurs- og konferansetilbud, støtteordninger, og flere spennende prosjekter både i Norge og Europa.