Digitalt ungdomsarbeid

Er dere ikke på sosiale medier? Nå er tidspunktet for å ta skrittet og bli digitale ungdomsarbeidere.

I en situasjon med stengte skoler og fritidstilbud, mangler ungdommene fysiske møteplasser. Det betyr ikke at dere som ungdomsarbeidere ikke kan nå ungdommene. Men da må dere oppsøke de der de er. Sett opp en tidsplan for når dere er tilgjengelig i sosiale medier. I dette tidspunktet kan ungdommene henvende seg og komme i kontakt med dere som ungdomsarbeidere. Dere bør sette opp en turnusordning slik at kanalene deres er bemannet når dere setter «åpningstiden», men også så dere kan følge med i tilfelle dere får informasjon fra ungdommene som dere må følge opp utenfor åpningstid. Husk å ikke gi råd som er i strid med helsemyndighetenes anbefaling.

Les også: Ti prinsipper for online ungdomsarbeid

Tik Tok

Legg ut viktig informasjon, konkurranser og tips og triks man kan gjøre i karantene. Her er det lav terskel for å legge ut morsomme ting. Har privat meldingsboks også så her kan dere oppfordre til å ta kontakt med dere som ungdomsarbeidere hvis ungdommene lurer på noe eller trenger noen å snakke med.

Snapchat

Opprett en snapchatkonto for klubben hvor ungdommene kan nå dere. Her kan dere publisere viktig informasjon, konkurranser og tips og triks man kan gjøre i karantene og ha kontakt med ungdommene via chatten.

Instagram

Instagram kan dere dele informasjon både i stories og i bildestrøm. Publiser filmer og foto med viktig informasjon til ungdommene, men også tips og råd, kreative forslag til hva man kan finne på i perioden. Hva slags kurs og aktiviteter holder dere på med til vanlig på klubben? Det er lett å ha legge ut instruksjonsvideoer. Digitale gitartimer? Lys og lyd? Dansetimer? Fototips? Instagram har også en chatfunksjon for direkte kontakt med ungdommene.

Facebook

Ha en side for deres ungdomsklubb eller ungdomshus som er lett å finne på Facebook. Her kan ungdommene ta kontakt med dere via messenger. Dere kan også opprette digitale arrangementer. Hva med å samle ungdommene for å game i klubbens regi? Husk å annonsere eventuelle arrangementer på alle sosiale medieflater dere er på.

Lag online ungdomscafé på Discord

Discord er i utgangspunktet en gratis plattform for gamere hvor man kan snakke sammen og chatte. Det er en server hvor man kan sette opp ulike rom. På den måten kan man samle alle, men også dele opp i grupper. Involver ungdomsstyret på klubben. De er ekspertene.

Badgewallet

Badgewallet eller Badgecraft en gratis App som er utviklet som et verktøy i Erasmus+. Ved å bruke Badgecraft kan du lage ulike gjøremål/oppdrag som ungdommene vinner merker for å gjennomføre. Merkene samles i ungdommenes egne Badgewallets. Det kan være en fin måte å sysselsette ungdom på når de er hjemme og klubben er stengt. Husk å ikke lage oppgaver som ikke bryter med helsemyndighetenes anbefalinger.

17.03.2020