Spennende å lage sin egen konferanse!

Regionale jubileumsmarkeringer i halve landet!

Engasjerte tillitsvalgte i seks av elleve fylkesledd arrangerte i løpet av senhøsten 2023 regionale jubileumsmarkeringer.

I juni 2023 vedtok sentralstyret å øremerke én million kroner til regionale jubileumsmarkeringer gjennom en søknadsordning. I perioden etter ble det søkt om tilskudd til og gjennomført jubileer i Rogaland, Vestland, Møre og Romsdal, Innlandet, Vestfold og Telemark og Agder. Totalt deltok 676 deltakere, og disse representerte over 30 kommuner og 47 klubber. 

Regional jubileumsmarkering i Møre og Romsdal

Lærerikt og spennende i Møre og Romsdal

Styreleder Trym (ungdom) og nestleder Julia (ungdom) i Ungdom og Fritid Møre og Romsdal forteller om sin regionale jubilemsmarkering 4. – 5. desember i Ulsteinvik.

Styreleder i UoF Møre og Romsdal, Trym.

Styreleder i UoF Møre og Romsdal, Trym.

Det var både lærerikt og spennande å være med på å bygge opp ein konferanse. Vi fekk sjå og lære mykje om alt arbeidet som låg i å lage ei konferanse, spesielt gøy var det at vi fekk være med på å ta monge av valga sjølve. Det som var bra med dette var at vi ungdommar fekk få fram det vi meinar er viktig.

Det var utruleg kjekt og sjå når planane våre kom til virklegheit, og vi følte på mestringsfølelsen av å skape noko. Det var artig å sjå at alle hadde ulike roller og at det passa som eit puslespel.

Konferansen samla mange ungdom og vaksne som brenner for det samme som oss, nemlig å skape det betre for ungdom her i fylket.

Vi hadde forskjellige workshops og aktiviteter, der man blant anna lærte om korleis man kunne søke midlar og om kvifor man burde være med i Ungdom og Fritid.

Det var veldig interessant å høyre korleis det fungerar på dei andre fritidsklubbane i fylket, og utveksle meiningar med dei.

Det var mykje sosialt på konferansa. Vi hadde mange leikar og aktivitetar imellom det faglege.

Nestleder i UoF Møre og Romsdal, Julia.

Nestleder i UoF Møre og Romsdal, Julia.

På kvelden fekk man også tilbud om å fare på gratis kino.

For å oppsummere var det ein veldig sosial og lærerik opplevelse, og vi vil anbefale alle om å ta sjansen når dei får den.

Fylkesordfører i Møre og Romsdal med fylkesstyret

Fylkesordfører i Møre og Romsdal med fylkesstyret