KORONAJUL I NORSKE FRITIDSKLUBBER

Tradisjonelt sett skal julen være en gledelig høytid med familie og venner, men julen kan også bringe med seg flere utfordringer som gjør barn og unge ekstra sårbare – spesielt under dagens allerede utfordrende koronasituasjon.

Ungdom og Fritid har fått bevilget 2 millioner kroner fra regjeringen, slik at sårbare barn og unge kan gå en varm og trygg jul i møte! Vi har kommet opp med den nye støtteordningen «Koronajul i norske fritidsklubber», der formålet er å sørge for at sårbare barn og unge kan delta på attraktive og inkluderende fritidsaktiviteter i julen 2o2o.

Under pressekonferansen knyttet til Kulturdepartementets forslag på ny saldering av kulturbudsjettet for 2020 (fredag 20.11.20), fortalte Abid Raja at Ungdom og Fritid har fått bevilget 2 millioner kroner fra regjeringen, til vår nye støtteordning «Koronajul i norske fritidsklubber».

Fritidsklubbene kjenner behovet blant ungdommen aller best, og vet hva som fungerer godt i sine nærmiljøer! «Koronajul i norske fritidsklubber» gir fritidsklubber og ungdomshus mulighet til å søke om lønns- og aktivitetsmidler til å holde klubben åpen, eller gjennomføre andre attraktive ferieaktiviteter i julen.

Under finner du konkrete spørsmål og svar knyttet til vår nye støtteordning:

Hvem kan søke?

 • Fritidsklubber og ungdomshus

Hva kan man søke om?

 • Midler til å skape gode aktiviteter for barn og unge i juleferien. Det kan både søkes til fysiske og digitale aktiviteter; som å holde klubben åpen, ulike aktiviteter, digitalt ungdomsarbeid (Discord, chatgrupper osv) og til oppsøkende arbeid fysisk, pr telefon eller chat.
 • Det kan søkes om både lønns- og aktivitetsmidler, og til aktivitetsfremmende utstyr, samt nødvendig smittevernsutstyr.

Krav til tilskuddsmottakere:

 • Pengene må brukes i juleferien 2020
 • Pengene skal nå sårbare barn og unge
 • Det skal lages en kort skriftlig rapport, bilag, og gjerne inkl. bilder fra aktiviteten som skal gjennomføres
 • Enkelt budsjett for søknad

Eksempler på fritidsaktiviteter i julen 2020:

Hvor mye kan man søke om?

 • Mellom 20 000 – 50 000 kr


Hva kan dere ikke søke om midler til?

 • Pengepremier eller gavekort fra butikker. Vi dekker kun premier som går til så mange som mulig (maks kr 50 ,- per person) eller gavekort på opplevelser (maks kr 200,- per person).
 • Rusmidler, alkohol og tobakk.

Når og hvor kan vi søke?

 • Søknadsskjema og retningslinjer er tilgjengelig HER

Zoom – møte for bistand til å søke midler:

Onsdag 02. desember kl. 12.00 -13.00 arrangerer vi det åpne Zoom-møtet «Koronajul – Dialogmøte med medlemsklubber», der vi vil bistå våre medlemmer med hjelp til å søke midler fra støtteordningen.

Møtet åpner allerede kl. 11.30, for dere som ønsker å bli med på en uformell prat over en kopp kaffe eller te før møtet starter ☕️


LINK TIL ZOOM-MØTET FINNER DU HER

Generelle regler for smittevern:
Ungdom og Fritid har laget en Nasjonal smittevernveileder for fritidsklubber, i tillegg må hver enkelt kommunesjekke lokale restriksjoner/regler for smittevern.

Smittevernlederen finner dere her!

 

Den Nasjonale smittevernveilederen for fritidsklubber skal gi innsikt i og råd om hvordan fritidsklubber og ungdomshus kan organiseres samtidig som smittevern ivaretas på en forsvarlig måte. 


Vi gleder oss til å gå en varm og trygg jul i møte i norske fritidsklubber og ungdomshus!


25.11.20