Festival-fritidsklubb

Ungdom og Fritid inntar Miniøya og vi tar med oss fritidsklubbene.

Under årets Miniøya rigger vi til fritidsklubb med sirkus, hobbyaktiviteter og alt du kan tenke deg at en fritidsklubb kan inneholde. Liker du de kreative utfordringene, eller vil du prøve å sjonglere, spinne tallerken eller sykle på en enhjulssykkel? Da bør du ta turen til Ungdom og Fritids Fritidsklubb på Miniøya. Sammen med Aktivitetshuset Volt på Lørenskog, Hamna Fritidsklubb i Oslo og Samsen kulturhus i Kristiansand lager vi tidenes festival-fritidsklubb.

Ungdoms egen kulturarena

Ungdom og Fritid ønsker å synliggjøre fritidsklubbene. Unge har krav på gode arenaer hvor de aktivt kan delta i utformingen av sin kultur og sine kulturuttrykk. Fritidsklubbene representerer i dag en enorm bredde innen scenekunst. Dette er en kulturarena der ungdom selv kan initiere og styre aktivitetene, og den er åpen for alle.

– Vi skal derfor lage en fritidsklubb på Miniøya sammen med ungdom. Her vil vi vise frem fritidsklubbene og deres arbeid med unge arrangører, sier kulturkonsulent i Ungdom og Fritid, Marit Bredesen.

Unge Arrangører – med ungdom som ressurs

Gjennom «Ungdom og Fritids Arrangørfabrikk» har organisasjonen rekruttert ungdommer fra Aktivitetshuset Volt og Samsen Kulturhus som skal delta under festivalen. Prosjektet er støttet av Sparebankstiftelsen.
Det er ungdommene selv som vil være ansvarlig for flere av aktivitetene som skal foregå. De har også vært sentrale i planleggingen og vært med å bestemme innhold gjennom flere prosjektmøter.
– Og dette er viktig, sier Bredesen.

Det er nemlig slik at fritidsklubbene i dag kaller seg veldig mye forskjellig: Ungdomhus, kulturhus for ungdom, ungdomsklubb og lignende. Og fordi det er ungdommene selv som er med å bestemme aktivitetsinnholdet, er ingen fritidsklubber like.
– Men det fritidsklubbene har felles, er medvirkning som metode og bruk av ung-til-ung-metodikk. Og dette ønsker vi å løfte frem.

01.06.2017