Søk Frifond til vårens aktiviteter!

Hva med å gi  ungdom et ekstra fint tilbud denne våren?

Med avlyste planer gjennom store deler av 2020, fortjener ungdommen å få oppleve spennende aktiviteter og sosiale treff denne våren, enten fysisk eller på nett.

Frifond åpnet 01. mars, og det betyr at du nå kan søke om støtte til prosjekter og ulike arrangementer i regi av klubben!

Om kort tid står påsken for døren, og her kan du finne tips til morsomme påskeaktiviteter.

Behov for midler til
vårens aktiviteter?   

Vi deler ut penger til aktiviteter og tilbud til ungdom gjennom Ungdom og Fritids Frifond. 

Ungdom og Fritids Frifond er åpent mellom 01. mars og 01. oktober, og til tross for dagens korona-situasjon, er det mye man kan søke penger til fra Ungdom og Fritids Frifond. Vi oppfordrer alle våre medlemmer til å bruke tiden hjemme på å planlegge aktiviteter dere vil gjøre allerede nå, og litt lengre frem i tid.

Her kan du lese mer om hvordan du søker Ungdom og Fritids Frifond.

For å søke Frifondsmidler må ungdommen få ta del i å bestemme. Dere kan for eksempel sørge for å få inn ungdommenes innspill ved å:   

  • Møte klubbstyret over nett. Start et videomøte, og diskuter hva de har lyst til å gjøre fremover   
  • Be ungdommene om å komme med forslag på sosiale medier   
  • Ha en avstemning på aktiviteter. Sett en frist og be alle krysse av for det de har mest lyst til  
  • Invitere ungdom til et drodlemøte på for eksempel Zoom eller lignende. Lag et tankekart online ved å dele skjerm mens man har møtet. 
  • Tips til å jobbe med ungdomsmedvirkning digitalt 

Svartid

Vi forsøker å svare på alle søknader så raskt vi kan. Vi skjønner at mange ønsker å starte opp aktiviteter så snart som mulig. Dersom dere har en søknad som haster kan dere gi oss beskjed, så vil vi prøve å svare dere så snart som mulig. Søknader om aktivitet og utstyr, samt workshop har 2 ukers saksbehandlingstid. Søknader om prosjekt og samarbeid har gjerne rundt 4-8 ukers svartid, da disse behandles på egne møter med ungdom. Så det lønner seg å søke tidlig!

Bruk Ungdom og Fritids smittevernveileder når du planlegger 

Følg med på gjeldende smittevernregler, både nasjonale og kommunale føringer når du skal planleggeUngdom og Fritid har en egen smittevernveileder for fritidsklubber og ungdomshus som oppdateres med jevne mellomrom. Denne veilederen skal gi innsikt i og råd om hvordan fritidsklubber og ungdomshus kan organiseres samtidig som smittevern ivaretas på en forsvarlig måte.

Her finner du oppdatert smittevernveileder for fritidsklubber.

 Lurer du på noe?

Vi har akkurat åpnet ny medlemsportal og opplever at vi får en del henvendelser fra våre medlemmer. Vi forsøker å løse alle saker og besvare alle henvendelser så fort vi kan, men vi ber dere og om å ha litt tålmodighet med oss – og vit at dere vil få svar og hjelp fra oss. Her har vi samlet en del vanlige spørsmål vi får, denne siden vil vi oppdatere med jevne mellomrom. Du finner spørsmålene her.


09.03.21