Bli med å feire Fritidsklubbenes dag

Fritidsklubbens dag

Lørdag 29. april feirer fritidsklubbene seg selv. Bli med på festen!

Fritidsklubbenes dag arrangeres hvert år for å vise frem alt det fine som skjer på fritidsklubbene i Norge.

Med en fot plantet i den kulturfaglige leiren, og den andre i den sosialfaglige, opererer fritidsklubber og ungdomshus ut fra at de både er byggende og forebyggende. Til felles har klubbene at de bruker kultur som metode og ung til ung- læringsmetodikk. De involverer ungdom og tilrettelegger for deres initiativ.

Hvorfor ikke bruke denne dagen til å vise frem det gode arbeidet dere gjør i lokalmiljøet? Det er helt opp til klubbene selv hvordan dere vil markere dagen. Mange klubber går sammen og lager større konserter, turneringer, markeder og stands. Noen har mindre arrangementer og andre åpner rett og slett døra og inviterer presse, lokalpolitikere og foresatte inn. Det er sikkert mange som er nysgjerrige på hva dere driver med på klubben, så bruk anledningen til å vise dere frem!

70 -års jubileum for fritidsklubbene i 2023

I år har fritidsklubbene 70-års jubileum. De kommunale fritidsklubbene i Norge har utviklet en stolt og lang tradisjon siden den første fritidsklubben ble etablert på Hammersborg i Oslo i 1953.

Ungdom og Fritid vil markere jubileet gjennom 2023, og vi håper at dere alle blir med på feiringen! Vi oppfordrer dere allerede nå til å bruke denne anledningen til å gjøre noe ekstra spesielt på fritidsklubbenes dag den siste helgen i april.

28.3.2023