Fordypningskurs Ungdomsledelse

Fordypningskurs Ungdomsledelse gir et tredagers dypdykk i medvirkningsmetodikk. Kurset passer for deg som ønsker å jobbe aktivt med medvirkningsprosesser og har en plan om å igangsette konkrete prosjekter eller tiltak sammen med ungdom.

Fordypningskurset bygger videre på grunnprinsippene skissert i Ungdom og Fritids håndbøker: Med ungdom som ressurs: medvirkningshåndbok for ungdomsarbeidere (2017) og Ungdomsledelse: prosjekthåndbok for unge arrangører (2018).

Gjennom fordypningskurset får du mer innsikt i teori og metoder knyttet til medvirkning. Du vil få praktisk erfaring med øvelser knyttet til Relasjon, Ressurs og Relevans og mulighet til å videreutvikle en prosjektide. Målet for kurset er at du i etterkant starter opp et Ungdomsledelse-prosjekt lokalt. Kurset er ment å støtte deg i denne prosessen og styrke det faglige grunnlaget i arbeidet ditt.

Kurset følges av en test i form av en praktisk oppgave. Etter bestått test vil du bli sertifisert i Ungdom og Fritids medvirkningsmetodikk. Du vil bli del av et kompetansenettverk av Ungdomsledelse koordinatorer, med tilbud om årlige nettverkssamlinger og faglig påfyll.

Fordypningskurset er nasjonalt og åpent for medlemmer av Ungdom og Fritid fra hele landet. For å ta fordypningskurset må du enten ha tatt kurs i Ungdomsledelse eller ha tidligere erfaring med ungdomsmedvirkning. Kurset har en praktisk innretning, med mye gruppearbeid og øvelser, og tar derfor kun 15 deltakere. Påmelding er ved søknad, der du vil bli bedt om å si litt om din motivasjon og erfaring. Søknadsfristen er 28.oktober. Vi går gjennom søknadene umiddelbart etter søknadsfristen og du får beskjed innen utgangen av uke 44.

23.09.2019