ÅRETS NOMINASJONER – Ungdom og Fritidspris 2020

I forbindelse med Landskonferansen 2020 skal vi dele ut Ungdom og Fritids pris, og løfte frem det gode arbeidet som skjer på fritidsklubber og ungdomshus rundt om i landet.

Vi skal se nærmere på hvilken fritidsklubb eller hvilket ungdomshus som er best i Norge. Vi ser på hvem som er best på ungdomsmedvirkning og har etablert tidenes klubbstyre. Og vi skal ta for oss hvilken klubb som har gjennomført det mest spennende prosjektet- eller arrangementet på fritidsklubben sin i 2019/2020.

Ungdom og Fritids pris deles ut i tre kategorier:

  • Årets ungdomsstyre 
  • Årets prosjekt/arrangement
  • Årets fritidsklubb/ ungdomshus

I år har juryen valgt å løfte frem tre finalister i hver kategori. Juryen har lagt vekt på at finalistene samlet skal representere noe av mangfoldet i fritidsklubbfeltet.

Finale – Ungdom og Fritids pris 2020 

Årets finalister vil annonseres fra mandag til onsdag i uke 46. På torsdag annonserer vi prisvinneren og vi tar en samtale med alle vinnerne under webinaret «fredagsklubben» som er en del av landskonferanseprogrammet.

HER FINNER DU OPPDATERT SIDE MED ÅRETS FINALISTER:

ÅRETS UNGDOMSSTYRE

ÅRETS PROSJEKT/ ARRANGEMENT

– ÅRETS FRITIDSKLUBB/ UNGDOMSHUS


Info om Ungdom og Fritids pris 2020:

Årets jury har bestått av:

Robert Lorang Hansen jobber som ungdomskoordinator i avdelingen «Ungdom, fritid, og medvirkning» i Alver kommune. Hanna Huseklepp, nestleder ungdom i sentralstyret til Ungdom og Fritid. Og Trine Ottosen, sentralstyreleder i sentralstyret til Ungdom og Fritid. Marit Bredesen fra sekretariatet i Ungdom og Fritid har hatt sekretærfunksjonen til juryen.  

Om juryens arbeid:

I år har vært et annerledes år for alle, og det inkluderer klubbfeltet og Ungdom og Fritid. Det har kommet inn mange gode nominasjoner i alle tre kategorier. Ulike prosjekter innen dans, folkehelse, datakultur, musikk og mye mer har blitt gjennomført til tross for koronarestriksjoner. Mange klubber har blitt gode på digitale tilbud og aktiviteter. Årets nominasjoner viser at ungdom og voksne fra fritidsklubber er gode på å stå i stormen og endre tilbud ut ifra behov og muligheter.  

Juryen har i år valgt å trekke frem tre finalister i hver kategori. Vi har lagt vekt på at de tre finalistene i hver kategori skal representere mangfoldet i fritidsklubbfeltet. Noen klubber er store, noen små og noen midt imellom. Noen har mye midler og hører til i kommuner med gode kommunebudsjett, mens andre må etterstrebe det å søke opp midler for å gjennomføre større prosjekter. Noen klubber er gode på samarbeid med skole, mens andre får til unike samarbeid med frivillige aktører i sin kommune.

Les om finalistene i årets ungdomsstyre 2020!

 

 09.11.20